Stanovanjska hiša z vinsko kletjo ter gospodarskim poslopjem – Križ (Kras)

390.000,00 €

6210 Križ, Slovenija
  • Sobe: 5
  • Kopalnice: 2
  • Velikost: 214 m²
  • Velikost posestva: 3000 m²
  • Leto gradnje: 1975
  • Tip nepremičnine:
  • Garaže: 2

Opis

Ekskluzivno posredujemo pri prodaji atraktivne nepremičnine na Krasu. Prodaja zajema stanovanjsko hišo skupaj z urejenimi zelenimi površinami pred hišo (cca. 3000m2) ter vinsko klet, ki jo uporabljajo za pridelavo znanega kraškega terana iz lastnih refoškovih trt. Objektu pripada tudi gospodarski objekt za shranjevanje kmetijske opreme.

Nahaja se na strateški lokaciji na Krasu, na robu naselja Križ, le 5 km oddaljenosti iz Sežane. Usmerjenost proti jugu nam omogoča čudovit razgled ter veliko sonca. Asfaltiran vstop v posest iz javne poti na zemljišče skozi varovan porton.

Predmet prodaje:

Stanovanjska hiša grajena leta 1975, etaže P+1. Pritličje:  poletna kuhinja, 2 spalnici in kopalnica, kurilnica ter zaprt prostor pod balkonom. Nadstropje: dnevna soba z izhodom na balkon, jedilnica in kuhinja, kopalnica, spalnica ter garderoba.

Armiranobetonska strešna konstrukcija, korčna kritina.  V notranjosti stopnišče obloženo z naravnim kamnom. Obnovljena l. 2018: menjana PVC okna s termopan zasteklitvijo ter zamenjani tudi finalni tlaki (keramika in laminat) v dnevnih prostorih in spalnici. Ogrevanje iz centralne peči na kurilno olje oz. drva in nato preko radiatorjev v posameznih prostorih. Možno ogrevanje tudi na klimo.

Gospodarski objekt oz. garaža (cca. 30m2) za kmetijsko mehanizacijo z odprtim vhodom. Na zunanji strani objekta je iz naravnega kamna izdelan odprti vrtni kamin.

Kamnita in unikatno izdelana vinska klet (2x65m2, K+P). Vstop v vinsko klet skozi masivna ročno izdelana lesena vrata. Prostori v klet so obdani z naravnim izklesanim kamnom. V kletni etaži se nahaja prostor za vinske sode in polnjenje steklenic. V etaži pritličja pa prostor za predelavo grozdja. Nad kletjo v severnem delu gospodarskega objekta pa se nahaja prostor primeren za obiskovalce in degustacije. Lastniki teran pridelujejo iz refoškovih trt iz vinogradov v bližini ter ga prodajajo na tujem trgu. Možnost tudi dokupa prvovrstnega vinograda (cca. 3 hektarje), iz katerega pridelujejo teran.

Priložnost za kvalitetno bivanje na Krasu z veliko mero zasebnosti ter možnosti za razvoj turistične kmetije. Nepremičnina je izjemna in vredna ogleda.

Lokacija

Video

    Povpraševanje