Kmečki turizem z bazenom – Silicanum

Cena po dogovoru

Via degli Scogli, 55, 34170 Gorizia GO, Italija

Opis

Nepremičnina Silicanum je družinski kmečki turizem, ki obsega 2 objekta z apartmaji, bazen ter pripadajoč nasad oljk z obsežnim vrtom. Celotno posestvo leži na obrobju italijanske Gorice le nekaj sto metrov oddaljeno od čudovite reke Soče.

Že od leta 2009 posestvo Silicanum nudi možnost oddajanja apartmajev za oddih ali daljše nastanitve v več udobnih apartmajih. Prostorna jedilnica in profesionalno opremljena kuhinja omogočata tudi trženje za penzionsko nastanitev ali kot bed & breakfast. V stilno opremljenih apartmajih najprej privabijo naš pogled vrhunski naravni materiali, ki dajejo pridih tradicije in domačnosti.

Sprehod skozi oljčni nasad pričara obiskovalcu mediteransko vzdušje, ki ga dopolnjujejo prijetno primorsko podnebje s svojim vročim soncem in bujnim primorskim rastlinjem, ki nudi senco v prijetnih kotičkih vrta.

S svojo svežino nas vabi bazen, prav tako dodelan iz naravnih materialov in z izpopolnjeno tehnologijo za nenehno obratovanje. Skrbno je načrtovan in izdelan tudi sistem talnega ogrevanja na lesene pelete in fotovoltaična infrastruktura, katere proizvodnja energije presega lastne potrebe po električni energiji. Samooskrbno pa posestvo ni le s proizvodnjo svoje energije. Veliki vrtovi omogočajo pridelovanje zelenjave za lastne potrebe, čemur je naklonjena tudi mila primorska klima.  

Posebno nas očara tudi vinska klet, ki hrani celo paleto visoko kakovostnih vin iz bližnjih furlanskih vinogradov in znamenitih vinorodnih Brd, imenovanih tudi slovenska Toskana. Klet je prostorsko primerna tudi za vinogradniško dejavnost.

V svoji mikrolokaciji je posestvo umeščeno med dve mesti z zaledjem 80.000 prebivalcev, italijansko Gorico s svojim srednjeveškim gradom in muzeji ter Novo Gorico s svojim igralniškim turizmom in Solkanom, ki je odlična destinacija za ljubitelje vodnih in drugih adrenalinskih športov. Bližina Alp dostopnih po Soški dolini, Jadranskega morja na dosegu 20 km ter Benetke z mednarodnim letališčem v oddaljenosti dobrih 100 km pa ustvarjata odlično makrolokacijo za turistično dejavnost.

Predmet prodaje ter tehnične lastnosti:
Skupno 8.564 m2 površin stavbnih ter kmetijskih zemljišč na katerih ležita 2 objekta, bazen z dimenzijami (7x14m) ter hišica ob bazenu (50m2) primerna za potrebe garderobe, sanitarij ter savne
1. objekt: v pritličju (100m2)  se nahajajo sprejemna soba-recepcija, WC, jedilnica ter kuhinja, v nadstropju stanovanjski apartma (80m2);
2. objekt s tremi etažami (K+P+1), vsaka etaža meri cca. 300m2.  V kleti se nahajajo vinska klet, kurilnica ter delavnica; v pritličju in nadstropju, ki ju povezuje dvigalo, se nahajajo turistični apartmaji različnih velikosti, in sicer dva prostornejša apartmaja (110m2)  ter  apartma (100m2), ki je razdeljen na 2 sobi s kopalnico ter 2 manjša apartmaja (45-55m2) v pritlični etaži. V nadstropju pa 4 apartmaji s površinami (50-60m2) ter večji apartma (100m2).
Vsi apartmaji so opremljeni ter razpolagajo z dnevnim prostorom s kuhinjo, kopalnico, spalnico; apartmaji v zgornji etaži imajo izhod na balkon. Vsak apartma ima tudi TV, Wi-Fi in klimo.
Vsi objekti imajo talno gretje na biomaso (pelete), ki skrbi tudi za ogrevanje vode. Sončni paneli proizvedejo 30 kW elektrike, ki pokrijejo celotne stroške objekta, del pa ostane za oddajo naprej.

Nakup nepremičnine je izjemna priložnost za različne tipe kupcev: gostince, vinogradnike ali kupce za turistično dejavnost. Pri prodaji te čudovite nepremičnine ekskluzivno posreduje agencija Solterra nepremičnine.

Lokacija

Video

    Povpraševanje